Eilen oltiin Lohjalla Alitalon viinitilalla viettämässä C- ja E-kasvattien tapaamista. En ole ikinä ollut niin lähellä hirvikolaria kuin aamulla Lohjalle mennessä, emä tien oikealla puolella ja vasa vasemmalla. Vastaan tullut auto väisti vasaa meidän kaistalle ja minä tietenki niin pientareelle kuin mahdollista, sillä seurauksella, että emän turpa vialahti vänkärin puolen ikkunan vierestä. Onneksi päästiin vain säikähdyksellä.

Aloimme kokoontua aamupalalle siinä yhdeksän aikaan. Ryhmä oli tarkoituksella rajattu, että kaikki ehtivät/saavat osallistua tekemiseen. Paikalla oliva Clea, Caron, Candolf, Curt, Elicia, Eerica, Estelle, Elmore, Eleonoora, Aya, Kaisan Rossi, Aku ja Brenna (turistina), Aamupäivä meni henkilöhakuun tutustumisessa ja jokainen sai kokeilla omalla koirallaan useita lähetyksiä vieraalle ihmiselle. Kaikki toimivat hyvin ja menivät reippaasti syömään makkarat maalimiehelle. Lopuksi Kaisa näytti Rossin kanssa, miten rullakoira toimii.

Iltapäivällä Mikko kertoi meille peltojäljestä, mikä oli suurimmalle osalle ihmisistä ihan outo laji. Kävimme jokainen tekemässä omalle koiralle jäljen ohjeiden mukaan ja sitten lähdettiin porukalla katsomaan, kun jokainen ajoi vuorollaan koiransa kanssa. Olin tosi tyytyväinen koirien tapaan työskennellä rauhallisesti ja tarkasti. Tämähän on vasta alkua, mutta niin kuin Mikko tuumasi, että jokaisella oli erittäin hyvä taipumus jälkityöskentelyyn. Enkä epäile yhtään, etteikö näistä tulisi hyviä harrastuskoiria, jos omistajan mielenkiinto ja motivaatio riittäisi. Ei koirasta hetkessä tule voittajaluokan harrastuskoiraa, vaan se vaatii paljon koiralta ja myös omistajaltaan. Minulla on kasvattajana ollut onni saada muutamia kasvatteja myös aktiiviharrastajille, mikä asettaa kyllä kasvattajalle tietynlaisia paineita. :) mutta hyvältä näyttää. Kuitenkin se kaikista tärkein on hyvä ja rakastava koti, ei kaikkien kanssa tarvitse "hulluna" harrastaa, liikunta ja yhdessäolo se on koiran elämää.

Koko päivän ulkoilun jälkeen päästiin syömään Kaisan tekemään todella hyvää pöperöä ja Hannen tuomaa hienoa täytekakkkua. Kiitos  teille kaikille mukana olleille ja niin kuin lupasin ensi elokuussa tavataan samoissa merkeissä, mutta pidemmän kaavan mukaan ja silloin on toivottavasti mukana kaikki kynnelle kykenevät sekä näiden uusien, tulevien Uskihoff's koirien omistajat.

IMG_0581-normal.jpg

IMG_0565-normal.jpg

E-pennut: Elmore, Estelle, Erica, Eleonoora, Elicia ja niiden isä Steinroller Odd-Leif