WP_000122-normal.jpg

Pennut on nyt 2,5 vrk ja kasvavat kovaa vauhtia. Manta on tosi hyvä emo ja huolehtii pennuistaan antaumuksella. Lämpö oli vähän koholla, joten eilen pakkasin emon ja pennut autoon ja käytiin mutka Mäntsälän eläinlääkärissä. Ultrattiin varalta ettei sisälle ole jäänyt mitään. Kaikki oli onneksi paremmin kuin hyvin :)

Mukava seurata miten pennut nyt jo ovat erilaisia luonteeltaan.

Isompi merkkariuros on rauhallinen ja tyypillinen hoffi, joka nukkuu tassut taivasta kohti ja käy välillä syömässä.

Pienempi merkkari on aina liikkeessä :) Patjan ylitys ei tuota mitään ongelmia, vaan se vaihtaa paikkaa tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Se on ensimmäisenä syömässä ja jää sinne vielä kun toiset jo nukkuu. Punnituksessa se oli 1vrk, kun seiso kulhossa neljällä jalalla ja murisi tosissaan <3

Tummempi blondiuros nukkuu mieluummin yksin kuin kasassa. Käy syömässä kun on nälkä, mutta pääasiassa vetelee sikeitä pitkin pituuttaan jossain kolossa tai peiton mutkassa.

Pienempi blondi uros on pahaäänisin ja kiukkuisin tarvittaessa. Nostaa hirveän metelin kun otan sen syliin, mikä aiheuttaa sen, että emokin hermostuu :) Tämäkin liikkuu tosi paljon, syö, syö ja syö <3

Ainoa tyttö onkin sitten oikea emäntä. Tykkää nukkua äitinsä kainalossa ja on aina hukassa jossain päin äitinsä karvoja <3 Nisälle mennessä ei kysele pojilta mahtuuko mukaan, vaan yksin kertaisesti tunkee itsensä sinne.

Pennut on tosi elinvoimaisia ja jänteviä. Merkkaripojilla merkit näkyy jo selvästi. Toisella on pieni valkoinen täplä rinnassa.

Eilen meillä oli pieni tilanne. Vein Mantan ulos tarpeilleen ja olin tietenkin unohtanut pentuhuoneen portin ja oven auki :( Aya oli heti käyttänyt tilanteen hyväkseen. Tulin Mantan kanssa sisälle. Manta oli irti...  Syke nousi hiukan korkealle äiti ja tytär samassa pentulaatikossa. Seurasin mitä tapahtuu ja valmistauduin menemään väliin. Manta ei hyökännytkään äitinsä päälle, vaan meni pentujen ja äitinsä väliin karvat ja häntä pystyssä. Aya poistui suosiolla pentulaatikosta häntä ylhäällä, mutta arvokkaasti. Fiksuja koiria <3 Muuten en niin olisi säikähtänyt, mutta kun Manta ei kuulu vakituisesti meidän laumaan, vaan on vierailija.