Ballade on tullut meille ja odotellaan sopivaa aikaa ajella Iittalaan ja sulhon luo. Arttu (kastroitu) toimii koekaniinina. Eilen Arttu-reppana (Azure) joutui narttujen simputuksen kohteeksi. Ensin se meni liian lähelle Mantaa ja sai köniin. Samalla kun väisti Mantaa, se meni turhan lähelle Ayaa, ja taas vietiin. No, Bertankin mielestä se oli väärässä paikassa. Lopulta laitoin tytöt toiseen huoneeseen, kun niiden mielestä talossa oli yksi uros liikaa. Tänään on juoksun 9. päivä, joten viikonloppuna ehkä saadaan jotain aikaiseksikin.

Emä Ballade on kookas, tasapainoinen ja kaunis vaalea narttu. Luonteeltaan se on hieman pidättyväinen täysin vieraita kohtaan, mutta menee kuitenkin suoraan tervehtimään, antaa rapsutella, mutta haluaa itse päättää, milloin ollaan kavereita. Tuttuja ihmisiä se rakastaa yli kaiken. Se on hyvin järkevä koira ja löysi heti paikkansa meidän koirien joukossa. Ei nöyristele vanhemmille, mutta fiksusti väistää, eikä pyri haastamaan. Minä itse tykkään Mantan luonteesta ja varsinkin siitä kun se menee tilanteisiin suoraan, häntä ylhäällä. Isä D-pennuille on Tervakosken päänäyttely 2012 urosten voittaja Senita Caballero http://www.joydal.com/senitacaballero.html

 

Samalla suunnittelen poikkeuksellisesti toista pentuetta. On vain tosi vaikea löytää sopivaa urosta. Olen muutamia kyselyjä laittanut ja ihmettelen sangen suuresti, ettei viitsitä edes vastata kyselyihin. En minä loukkaannu vaikka minulle sanotaan, ettei sovi nyt. Mutta hyviin käytöstapoihin kuuluu vastata, vaikka sitten ei. On paljon kasvattajia, joita en edes tunne, mutta jotkut heidän kasvattinsa kiinnostavat. Minä haluan kuitenkin aina ensin kysyä kasvattajan mielipidettä, ennen kuin otan yhteyttä koiran omistajaan. Ulkomailta en lähde urosta etsimään, koska minun tietämys niistä on liian vähäistä, joten jätän sen tällä hetkellä muille. Olen kuitenkin tainnut sen uroksen löytää, jahka se varmistuu, niin odotettavissa energisiä ja aktiivisia pentuja, joille toivon löytäväni harrastavia koteja. Tulevan E-pentueen emä Lara (Uskihoff's Blance) olisi palveluskoira parhaimmilaan. Energinen, hyväntuulinen ja innolla mukana kaikessa, taistelutahtoa riittää. Viimeisen päälle omistajansa koira, jonka puolesta se kiipeää vaikka puuhun, jos pystyisi. Silti siltä löytyy myös keskittymiskykyä. 

Nämä pentueet toteutan nyt ja ensi vuosi on sitten taukoa, koska tässä on tulossa suuria muutoksia mikäli kaikki  suunnitelmat toteutuu  :)

 

Minun koirilla ei ole käyttötuloksia ja näyttelyssäkään niitä nyt hirvittävästi ei ole juoksutettu. Kilpailukiintiö on minulta jo täyttynyt aikoja sitten, joten tyydyn vain harrastelemaan omaksi iloksi ja koirien mielenpiristykseksi.

Nyt näyttää, että kennelpäiville olisi suurin osa tulossa päiväseltään, joten tn. pidetään sellainen kennelpäivä, jonne kaikki ovat tervetulleita ja varsinkin C-pentuja odotetaan porukalla. Ilmoitan paikan ja ajan myöhemmin.

 

Mukavia hiihtokelejä kaikille.