Niin se vain aika rientää. Keskiviikkona käydään ell mutka hakemassa sirut ja terveystarkastus.

Näitä pentuja on tullut seurattua tarkemmin, kuin aikaisempia, koska näitä oli niin vähän eli jokaiselle pennulle on enemmän aikaa. Olen opettanut pennuille makkararuutua 4,5 viikkoisesta lähtien ja se on ollut pennuille mieluinen "leikki". Aamulla kun teen ruudun ennen aamuruokaa, niin kuonot tipahtaa heti maahan ja etsiminen alkaa. Nuuskuttelussa on tapahtunut huima muutos ensimmäisiin päiviin. Alkuun se oli hätäistä "ruokaa ja äkkiä" -tyyliin, mutta nyt työskennellään tarkasti ja rauhallisesti. Toisinaan koko lauma on samassa ruudussa tai sitten olen tehnyt vuorollaan jokaiselle erikseen ja homma toimii :) Demon ja Diandra käyvät ruudun tarkastamassa vielä jälkeenpäin kuin varmistaakseen, että se on varmasti tyhjä.

Sain niin harmittavia uutisia oman kasvattini tekemisistä. Meidän B-pennut on todella vietikkäitä osa ja valtava taistelutahto. Ko. koiralla on ollut tapana jahdata polkupyöräilijöitä aiemminkin, kun yleinen tie menee heidän pihan poikki. Ei oikein hyvät lähtökohdat pihavahdille. Koiran tapa tiedetään ja omistaja pyrkii pitämään koiran kiinni, mutta nyt se oli irti. Kaiken lisäksi paljastui vielä, että purtu ihminen oli työkaverini vaimo :( Olkaa ihmiset tarkkoja noiden B-koirien kanssa, koska jos toivoin A-pentuihin enemmän vahtiviettiä, niin näihin B-pentuihin sitä sitten tuli niidenkin puolesta.

Näiltä Mantan pennuiltakin löytyy aika lailla temperamenttia, joten porukka  ojennukseen heti alkumetreillä. Kotia odottaa vielä blondipoika, joka on hyvin määrätietoinen ja on vahtinut jo  kolmeviikkoisesta lähtien. Menee katsomaan kaikkea suoraan ja haukkuen kuin isot koirat konsanaan. Äiti on opettanut lapsensa hyvin :) Taisteluleikkejä en ole leikkinyt kuin muutaman pennun kanssa, jotka tiedän menevän aktiivisille harrastajille, kyllä ne osaa hampaita käyttää, ilman, että sitä korostetaan. Ei kotikoiran tarvi hulluna taistella. Näiden matkassa minäkin olen oppinut uusia asioita, kyllä se vanhakin oppii ;)