Kevät on taas tullut kun piti käydä polkemassa ensimmäiset jäljet metsään. Bertalle tein 1,5 vanhan jäljen, jossa 6 keppiä ja täytetty rotta päässä. Bertta tiesi heti mistä oli kyse, vaikka ei olla vuoteen ajettu yhtyään jälkeä. Janalähtö onnistui hyvin. Alku oli vähän levotonta, mutta toisen kepin jälkeen vauhti rauhottu ja kaikki kepit ja rotta nousi ylös. Bertalla on ollut niin voimakas valeraskaus, että ajattelin antaa sille muuta ajateltavaa, eikä se pääse hamstraamaan enää niitä pentujen pehmoleluja. ;)

Ayalle tein vain n. 400m jäljen, tunnin vanha. Aluksi tarvi apua muistinpalauttelussa, mutta ajoi sitten jäljen tosi rauhallisesti ja tarkkaan. Esineitä se ei vielä ilmaise kunnolla, mutta ehkä joskus se hoksaa senkin jujun :) Ayan tokotreenit etenee hyvin. Treenaan vain lyhyillä pätkillä katsekontaktia ja se toimii. Ayalla on voimakas tarve miellyttää, varsinkin nyt kun minulla ei ole sille niin paljon aikaa Mantan ja pentujen takia.

Ja pennut :) Ne on saaneet viettää nyt ulkona aikaa muutamana päivänä, kun on lämmintä ja aurinkoista. Kasvavat hurjaa vauhtia. Kyselyjä niistä tuli odotusaikana ja syntymän jälkeen paljon, mutta kun en halua myydä tapaamatta ihmisiä, niin nyt kun pentuja voisi tulla katsomaan osa on kadonnut, eivätkä vastaa puhelimeen. Toivottavasti ovat löytäneet mieleiset pennut :)  Joten tilanne on nyt se, että ainakin yksi poika etsii vielä hyvää kotia.

Jätkä (Dumbledor) on pentueen jätkä. Erittäin omatoiminen, eikä säiky. Se onkin kova vahtimaan ja sen kuulee. Tykkää kyllä olla sylissäkin, mutta jos ei nuku niin tutkii ympäristöä.

Piru (Demon) kiusaa toisia eikä edelleenkään suostu olemaan sylissä, paitsi kun on oikein väsynyt. ´Piru lempinimen se sai, koska siitä on kiva kiusata muita. Osaa olla hyvin ärhäkkä kun ei joku asia mene mieliksi. Välillä se on hyvin tosikko ja yhtäkkiä painaa menemään niin ettei jalat pysy mukana.

Dani (Deniero) on rauhallisempi ja avoimempi. Tykkää pusutella ihmisten kanssa. Myös aika touhupentu.

Täplä (Dustydot) sai nimensä mustasta pilkusta mikä sillä on kyljessä eli sillä on värivirhe. Luonteeltaan se on hyvin avoin ja vilkas, tykkää kovasti pusuttelusta.

Dina (Diandra) on jotain aivan ihanaa. Rohkea, omatoiminen, mutta tykkää viettää aikaa mamman sylissä

Joka päivä pentuihin tulee uusia piirteitä. Ihana saan viikon 6 viettää pentujen kanssa kun pidän viikon kesäloman silloin.