Uskihoffs_yhteiskuva-normal.jpg

kuvat: Ritva Mikkonen

Huh, olipas viikonloppu :) Nyt on puhuttu koirista niin paljon, että pitäisköhän olla loppuvuosi hiljaa. Eilinen päivä oli niin onnistunut, ettei voi enempää toivoa. Meitä oli kolmisenkymmentä ihmistä ja pari kymmentä koiraa, pääasiassa hoffeja mutta myös muutama eri rotuinen koirakin. Aamulla kahvia keitellessäni muistelin vanhoja hyviä aikoja, kun Oulun hoffiporukan kanssa vietettiin viikonloppua siellä rajavartioasemalla, jossain Lentiiran lähellä... Se oli mukavaa ja aktiivista aikaa. Ainakaan meillä Oulussa silloin ei eroteltu kenen/mistä kennelistä koirat olivat, meillä oli yhteinen harrastus HOVAWART.

Uskihoff's Azure

arttu-normal.jpg

 

Palataanpa sitten eiliseen :) Aamulla porukkaa alkoi valumaan kohti Kankkilan Hirvimajaa ja kyllähän ne kakarat sitten kasvimamman muistivat, kun oman kutsun kuulivat. Viime kesän kakaroistakin oli tullut oikeita koiria. Nyt olivat kasvunsa pahimmassa vaiheessa eli jos ei tietäis niin en niitä ihan sisaruksiksiksi sanois. Mutta voi mitkä luonteet :) Todella avoimia ja reippaita. Ei yhtään väistävää, vaan hännät heilui ja painiryhmiäkin alkoi ilmaantua. Clara nyt oli alkuun vähän ujo, kun se asuu maalla oman ihmisen ja belggari Jasun kanssa, eikä muita kontakteja ole. Mutta päivän aikana sekin suorastaan suli ja se alkoi itse ottamaan kontaktia ihmisiin ja siitä tuli kaikkien kaveri <3  Aamu aloitettiin kahvittelulla ja toisiimme tutustumalla. Siitä pikkuhiljaa porukka hivuttautui ulos ja koirat aloittivat paininsa. Ritva ja Jukka huoleti koirien valokuuvaamisesta. Sen jälkeen jokainen lähti pareittain/kolmisin pienelle kävelylenkille, että sai päästää koirat irti ja ne pääsivät purkamaan enimmpiä paineita. Kävin roplaamassa kaikki koirat läpi usempaankin kertaan ja olen niin ylpeä niistä. Hernekeitto upposi nälkäisiin suihin, samoin kuin käristemakkaratkin. Lopuksi otettiin vielä vähän näyttelyharjoitusta. Ja yllätys, yllätys KAIKKI kulkivat ympyrällä tosi hienosti, hampaat oli suussa ja hännät paikalla :) Kysellessäni halukkuudesta tällaiseen jatkossa, vastaanotto oli niin innokas, että kasvattaja päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja järjestää tällaisen tapaamisen kerran vuodessa. Kaukaisimmat vieraat tuli Kajaanista asti ja iso halaus Remun ihmisille, kyllä te vaan ootte :)

 

Uskihoff's Biskaya (Milahow Gothic-Uskihoff's Aya)

Biskaya_Sade_1-normal.jpg

 

Nyt sitten rauhotun odottelemaan seuraavia pentuja. Manta kasvattaa masuaan kaikessa rauhassa, mutta kyllä se vielä ulkona riehuu. Olen ollut tosi yllättynyt siitä millaista mielenkiintoa tuleva pentue on herättänyt ja kyselyjä on tullut kiitettävästi. Sitä aina vähän jännittää, miten osaan antaa pennut oikeille ihmisille ja entä jos niissä ilmeneekin joku vika... mutta jos on kuitenkin parhaansa tehnyt, niin otetaan vastaan mitä tulee ja toivotaan parasta.

Parin viikon päästä lähden mutkan Ouluun ja haen sieltä Blancen ja Brennan tänne meille, kun ilmoitin ne Lahden näyttelyyn. Saan tutustua paremmin tuohon sijoitusnarttuuni Juurusjärven Brennaan. Siellä sitten nähdäänkin osan eilisen porukan kanssa uudelleen ja viimeistään Tervakoskella. Kylläkin 7 aikuista koiraa ja pennut, on aika paljon huushollissa vaikkakin pari viikkoa, mutta onneksi meillä on tilaa ja määrä ei ole pysyvää, joten ehkä se isäntä ei muuta pois ;)  ;) Laitan kuvia viikonlopusta heti kun saan niitä.