Olen ihmetellyt kun Aya ei meinaa lopettaa imettämistä ollenkaan. Yhä edelleen käy tarjoamassa lapsilleen maitoa ja muutenkin hyysää niiden kanssa ihmeen paljon. Sillä alkoi yhtäkkiä ihan valtava karvanlähtö ja pohjavilla lähtee kokonaan. Muutamassa päivässä koiran ulkonäkö muuttui järkyttäväksi sad Tietysti kaikenmaailman kummajaiset alkoi pyöriä mielessä...ettei kyse olis mistään vakavammasta.

Eilen Ayan ylösnouseminen alkoi olla vaivalloista ja se roikotti vasenta takajalkaa, aivan kuin unohtais laittaa sen maahan. Kuitenkin se liikkui hetken päästä ihan normaalisti. Tutkin ja vääntelin jalan, mutta ei arkonut mistään kohti.

Illalla se alkoi olla väsyneen ja apaattisen oloinen, jolloin lähdettiin samantien päivystykseen. Lämpö oli vähän kohollaan, mutta suurin ongelma oli alkava kalkkishokki, niinpä se laitettiin tiputukseen. Samalla tutkittiin ihmeellistä karvanlähtöä. Eläinlääkäri meinas hormonaalista stressiä, koska kaksi karvatonta laikkua on hyvin symmetrisesti kummallakin puolella koiraa (iho kuitenkin terveennäköinen)...häntä on ihan järkyttävä eli nyt on tyylikäs leijonaleikkaus. Estrogeenin ylituotantoon viittais kuulemma myös tuo pentujen yli hyysääminen vieläkin. Se sai pitkän antibioottikuurin.

Bertta kävi saman läpi silloin aikanaan, mutta kun pennut lähti, alkoi paraneminen nopeasti. Pari kuukautta pentujen lähdön jälkeen turkki oli kunnossa ja kiilsi. Silloin otatin kuitenkin siitä sekä kilppari- että sa-testit. Todettiin terveeksi.

Minusta on ihmeellistä, että mikä tällaisen aiheuttaa. Onhan pennuttaminen rankkaa emälle, mutta kun emäkin hoidetaan viimeisen päälle, mikä tämän aiheuttaa. Aya ei reagoinut eka pentuihin noin voimakkaasti ja ne se vierotti normaalisti. Onkohan tällaista sattunut muille kasvattajille. Säikyttää se ainakin kunnolla sad

Aamulla Aikku oli kunnossa, jalka ottaa alle ihan normaalisti ja koiran iloisuus on palannut.