WP_20140412_009-normal.jpg

(Tänään 12.4. oltiin ensimmäistä kertaa ulkona.)

Hetki mennyt, etten ole ehtinyt (muistanut) päivittää täällä. Sitä eletään niin tuolla facebookissa, että tahtoo tulla sinne kirjoiteltua kuulumisia. Nyt kasvaa pentulaatikossa kunnon palveluskoirien alkuja :) ja monta pennuista pääsee aktiivisiin koteihin ja osa vahtikoiriksi. Pelkäksi sohvaperunaksi ei taida mennä kukaan, mutta ei sekään huono koiran virka ole, jos muistetaan kuitenkin se peruskoulutus ja tapakasvatus. Tätä pentuetta  onkin uudet tulevat omistajat ja monet muut käyneet hyvin innokkaasti katsomassa ja tutustelemassa. Kaikkille on ihanat ja mukavat omistajat löytyneet.Ovi käy koko ajan :)

Pennut ovat todella aktiivisia ja temperamenttisia. Sylissä ei hirmu kauan aikaa vietetä, vaan se mikä ollaan hereillä, myös liikutaan, painitaan, revitään kilpaa rättejä tms. leikitään. Ruoka maistuu kaikille todella hyvin ja samasta kupista syövät koko ajan. Löysin FH-kurssilla tosi hienon koiranpentujen ruokinta-astian. Miten helppoa ruokinta on, ei tarvi kuppien kanssa pelata, kun pennut syövät samasta astiasta, säilyy se taistelu siitä ruuasta, eikä tule niitä huonosyöntisiä pentuja. Kukaan ei kuitenaan jää toisten jalkoihin, vaan jokainen pitää sen huolen, että saa ruokaa. Nyt on painot ruvenneet nousemaan kun saavat kiinteää ruokaa. Yksikään pennuista ei ole osoittanut minkäänlaisia arkuuden merkkejä. Ne eivät hae toisistaan turvaa, vaan jokainen painaa menemään omia polkujaan eli yksin tuon lauman kanssa ei metsään kannata lähteä. Ilmat on vaan nyt niin surkeita, ettei siellä kauan  pennut tarkene. Ovat jo päässeet terassille asti, mutta maa on vielä kylmä. Jospa nämä viimeiset viikot olis vähän lämpimämpiä.

Kotiin jääkin sitten ensimmäinen musta hoffi :) Sillä on niin räväkkä luonne, että päätinkin pitää sen kotona. En saanut pentua sieltä Tsekistä, kun narttupentuja syntyi niin vähän, mutta ehkä sitten myöhemmin. Etsintä jatkuu, mutta sillä ei ole kiire, nyt kun Eeka (U. Erica) jää mummojensa kiusaksi.

Lara lähteekin nyt pääsiäisenä Ouluun kotiin, kun se on tehnyt pesäeron lapsiinsa. Painaa paniikilla menemään kun pennut lähtee kohti. Saattaahan ne vähän purra :) sillä hampaita ne osaa käyttää.