Huomenna pennut täyttää jo kuusi viikkoa...mihin se kaikki aika katoaa. Ensi viikolle on nyt varattu eläinlääkäriin tarkastus ja sirutus.

Minusta on tosi mielenkiintoista seurata pentujen kehitystä ja touhuja. Pentujen aamu alkaa ennen aamuruokaa makkararuudulla ja vau mikä kehitys viikossa on tapahtunut. Diandra ja Demon on todella mestareita siinä hommassa. Tänä aamuna näin kun Demon pyörähti heti takasin sotketulle alueelle, kun nenä osui puhtaaseen nurmeen :) ja sitä nenän käyttöä <3 Diandra on veljensä tasoa ja perässä tulee Dumbledor. Sen jälkeen syötiin aamuruoka, jota seurasi riehuminen ympäri kämppää, kunnes ne simahti kuka minnekin.

Päivällä olikin vuorossa kylpypäivä ja olihan helppoa kun pennut on luottavaisia. Vuorollaan istuivat kodinhoitohuoneen altaassa kaikessa rauhassa, mutta sen jälkeen kun päästin lattialle, niin mentiinkin jo ihan eri vauhtia :D Palkaksi tuli jokaiselle oma kanansiipi, eikä niitä vaihdeltu.

Sunnuntaina koiralauma taas pienenee kun Manta lähtee omaan kotiin. Pennut alkavat olla valmiita luopumaan äidistään ja kun äidillä ja Bertalla on lievää kädenvääntöä johtajuudesta, niin on parempi näin. Manta on varmaan ruvennut ajattelemaan kuuluvansa nyt laumaan, joten  Bertan valta-asema horjuu.

Hovawarttien fb foorumilla on käyty keskustelua koirien puremistapauksista ja niitä tuntuu olevan vain enemmän ja enemmän. Vai liekö se sen laajempaa kuin aiemminkin, kaikki tieto vaan kulkeutuu nopeampaa nykyään nettimaailman kautta. Hovawart on vahtikoirarotu ja vaatii määrätietoisen omistajan. Onhan se hellyttävän näköinen, mutta sisällä on jotain aivan muuta. Koiralla tulisi olla määrätietoinen polku pennusta aikuiseksi, mitä seurata. Kun laittaa koiran, niin pitää muistaa myös ympäristö. Koiran omistajan velvollisuus on huolehtia, ettei vahinkoja pääse sattumaan eli koira ei missään tilanteessa saa päästä puremaan ihmisiä. Kotipihan ympärillä on hyvä olla aita, niin ei tarvitse olla silmät selässä koko aikaa tai sitten koiran on oltava narussa, kun ei itse olla paikalla. Ohi juokseva lapsi, polkupyörä, toinen koira saattavat saada aikaan saalistamisen ja pienempi mahdollisuus joutua auton yliajamaksi, kun koira ei pääse pöläyttämään pihasta ilman lupaa. Jos, et ole sata varma koirasi tottelevaisuudesta, älä pidä sitä irti alueella missä on muitakin ihmisiä tai koiria. Negatiivinen julkisuus koirista, saa aikaiseksi turhaa koiravihaa nk. ei koiraihmisiltä ja yhteiskunnan on pakko alkaa rajoittamaan koiranpitoa. Tänä keväänä on ympäri Suomen tullut tietoja koirille jätetyistä myrkkysyöteistä. Me koiran omistajat ollaan itse saatu tuo aikaiseksi välinpitämättömällä asenteella koirien pidossa.

Nämä tekstit, mitä kirjoitan on tarkoitettu lähinnä Uskihoff's koirien omistajille tai tuleville omistajille eli minä en kirjoita rivien välissä mitään. Olen taas tässä lähiaikoina huomannut, että maailma on täynnä rivien välistä lukijoita. ;) Puen sanoiksi omia ajatuksiani ja ne voi olla tänään tätä ja huomenna tuota.

Olen mietiskellyt nykyään paljon myös tuota kasvatushommaakin tai lähinnä tiedon saantia. Sitä ei yksin kertaisesti ole tarjolla. Vaikka kaivamalla kaivat, et löydä juuri mitään onko se sitten hyvä vai huono. Ketä se palvelee, että meistä jokainen touhuaa omillaan tai tietyissä piireissä(?) Silti en aio luovuttaa ;) Minulle hoffi on se ainoa oikea rotu ja haluan säilyttää sen sellaisena. Ihan varmasti takapakkia tulee joskus, mutta josko kuitenkin suurimmaksi osaksi positiivista. Näiden neljän pentueen mukana on tullut uusia ja vanhoja ystäviä.

Joten tervetuloa mukaan uudet Uskihoff's koirien omistajat :)